KIRŞEHİR / MERKEZ - Kırşehir Osman Yalçınkaya Anadolu Lisesi

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Günü okulumuz edebiyat öğretmeni Mehmet Ali ACIÖZ tarafından düzenlendi.

Mrt

Okulumuz Ahilik Kulübünün yapmış olduğu "Doğayı ve Gelceğimi Koruyorum" etkinliği Danışman öğretmen Timuçin Tokmakçı ve öğrenciler ile birlikte düzenlendi. Düzenenlenen etkinlikte okul bahçesine fidanlar dikilerek, çevre duyarlılığı için çevreye atılan atıkları toplama etkinliği yapıldı.

Şbt

Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Yasin GÜLŞEN okulumuzu ziyaret etti. Ziyareti sırasında sınıflara girerek derslere katıldı. Ardından Öğretmenler odasında okul idaresi ve öğretmenler ile sohbet ederek okulda yapılan çalışmaları inceledi. Yürütülen çalışmalar ve verilen gayret için okulumuz idaresi ve öğretmenerine teşekkür etti.

Şbt

Okulumuz öğrencileri 2023 2024 eğitim öğretim sezonu okul sporları genç erkekler dart branşı Kırşehir il ikincisi olmuştur.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığının bağlattığı "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında okulumuzda Kültür-Edebiyat Kulübü tarafından hazırlanan , "Mehmet Akif ERSOY'u ve Safahat'ı Tanıyalım." programı hazırlanıp sunulmuştur. Program hazırlayan kulüp öğretmeni Şehriban CEBECİ, müzik öğretmeni Ozan TAR ve görevli öğrencilereize teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuz Ahilik kulübü, danışman öğretmeni Timuçin TOKMAKÇI, Dönsel ASLANTÜRK ve kulüp öğrencileri ile birlikte Vatansever ahi olarak gezi düzenlemiştir. Gezide öncelikle bu vatan için canlarını feda eden şehitlrimiz için şehitliğe ziyarette bulunulmuştur. Ziyaret sırasında Kırşehir Müftülüğü imamlarımızdan Osman GÜR hocamızın şehitlik mertebesi konuşması ve sonrasında duası ile öğrencilerimize şehitlik bilinçi uyandırılmıştır.

Şehitlik ziyareti sonrasında öğrencilerimiz ile birlikte Kırşehir Şehit Aileleri Dayanışma Vakfı Başkanı Mutlu KILIÇASLAN'a mekanına giderek ziyarette bulunulmuş. Bu vatan için canlarını vermekten korkmayan şehit ve gazilerimiz için minnet borçumuzun olduğu bildirilmiştir. Başkan Mutlu KILIÇASLAN ziyaretimizden dolayı okulumuza oluşturdukları Kırşehir Şehitleri kitabını armağan etmiştir. Kendisine teşekkür eder okulumuz adına aldığımız bu armağan okul kütüphanesine teslim edilmiştir.

Haz

Okulumuz Sosyal Yardımlaşma Kulübü Merhametli ve Hayırsever Ahi kapsamında Toki İlkokulu Bünyesinde ki Anasınıfları ziyaret ederek anasınıfı öğrencilerine hediyelerini verdiler. Hediyele vermenin ve almanın mutluluğu ile küçük yaştaki öğrenciler ile aralarında sevgi bağının olması sağlandı.

Haz

Okulumuz Sosyal Yardımlaşma Kulübü  Merhametli ve Hayırsever Ahi kapsamında Sınıf İçi Hediyeleşme Etkinlikleri Düzenledi. Sınıf içi etkinliğimize bütün öğrenciler istekle katılım sağladı. Etkinlik sonrası öğrencilerin arkadaşları ile arasında ki sevgi bağının arttırılması gözlemlendi.

May

Okulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan programla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı okulumuzda kutlandı.

Mrt

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında baharın gelişi okulumuz öğretmenleri tarafından hazırlanan nevruz kutlama programı ile çoşkulu şekilde karşılandı.

Mrt

Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen siber suç ile mücadele kapsamında okulumuz öğrencilerine Emniyet Müdürlüğüne bağlı SİBERAY Ekibi tarafından internet ortamında dikkat edilmesi gerekenler etik ve yasa konusunda bilgiler verilmesi amacı ile seminer gerçekleştirildi.

Mrt

Okulumuz öğretmenleri tarafından hazırlanan 12 MART İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE 18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI Okul idaresi, öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Mrt

2023 Mart ayı içeirisnde Kırşehir Rehberlik Araştırma Merkezi RPD Hizmetleri Bölüm Başkanı Gazanfer Kürşat PEHLİVAN tarafından okulumuz öğretmen ve idarecilerine "ihmal ve istismar" konulu hizmetiçi eğitim semineri verildi. Kendisine verdiği seminer ve bilgilerden dolayı teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz sosyal yardımlaşma ve ahilik kulübü merhamet duygusunu geliştirmek ve yaygınlaştırmak için sokak hayvanlarına yiyecek bırakma farkındalık etkinliğini yapmıştır. Öğretmenlerimiz Perihan AKAY ve Hatice ÖZATALAY ile öğrencilerimize bu anlamlı etkinlikten dolayı teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz Kültür Edebiyar ve Ahlik Kulübü 9 ve 10. sınıfların katılımı ile birlikte "Doğruluk" konulu münazara gerçekleştirdiler. Öğretmenlerimiz Şehriban CEBECİ, Selvi AKSOY ve öğrencilerime bu güzel etkinlik için teşekkür ederiz.